Любителски филм фест Бедечка

Призоваваме всички амбициозни режисьори!

Фестивалът за любителски филми Bedechka се завръща за второто си издание и ние търсим истории, които ни заземяват.

Темата: Заземяване

Предизвикателство: Създайте късометражен филм (максимум 10 минути), който изследва връзката между природата, нас самите и намирането на нашето място в света.

Кой може да участва?

В този конкурс могат да участват любители режисьори и актьори от всички възрасти. Независимо дали сте опитен видеооператор, или тепърва започвате с камерата на телефона си, ние ви насърчаваме да разгърнете творчеството си и да споделите своята уникална гледна точка.

За фестивала:

Фестивалът за любителски филми “Бедечка” се провежда на открито на тайната поляна в парк “Бедечка”, Стара Загора, България, на 22 юни 2024 г. Това очарователно място, сгушено край река Бедечка и заобиколено от гора, е идеалното място за свързване с природата и потапяне в кинематографичния разказ.

Бедечка Филм Фест е част от програмата NA ZELENO (На зелено), която има за цел да съхрани местообитанието на парка и да го предпази от застрояване. Вярваме в силата на филма да повишава осведомеността и да вдъхновява за действие и се надяваме, че вашето представяне ще допринесе за тази важна кауза.

Процес на подбор:

Нашето жури се състои от петима висококвалифицирани продуценти на късометражни филми с магистърски степени в области, свързани с киното. Те ще оценяват стриктно представените филми въз основа на:

Кинематография

звук и музика

актьорско изпълнение

Монтаж

Сюжет/сценарий

Сценография

Краен срок за подаване на документи: 1 юни 2024 г.

Награди:

Ще връчим грамоти на най-добрите филми по всеки от критериите за оценка.

Бъдете част от нещо специално. Споделете историята си. Окуражете ни с визията си.

Изпратете филма си днес!